Udgivet i Ampel.dk's Hus & Have-Univers

6 indretningstips til at få mere liv i stuen

Af Ampel.dk

For rigtig mange mennesker er stuen nok et af det vigtigste rum. Det er typisk et af de rum, bare bruger mest tid i, fordi det kan bruges til en masse afslapning. Og så er det desuden et rum, som ikke direkte har noget praktisk formål, så man kan også give den gas med en indretning, som er livlig, spændende, og hvor man får lyst til at gå på opdagelse. 

Så hvis du står med en stue, som egentlig er lidt kedelig, og som du måske ikke ligefrem selv vil kategorisere som stilet, så se med herunder, hvor du får 6 gode indretningstips til at skabe mere liv i din stue. 

Spændende dekorationer på væggene

Det første tip til at give mere liv i din stue, og som faktisk kan bruges i alle hjemmets rum, er at få udnyttet væggene og altså dekorere med forskellige vægudsmykninger. Og her kan man altså gå ret mange forskellige veje. 

Det mest simple vil selvfølgelig være at hænge nogle indrammede plakater, billeder eller malerier op, som på en eller anden måde afspejler noget, som man godt kan lide. Men man kan også sagtens finde nogle dekorationer, som springer mere i øjnene. Det kunne for eksempel være nogle spændende masker, man har købt på en ferie eller noget, der på samme måde ser meget unik ud og kan give noget liv til en ellers kedelig væg.

En unik lænestol

De fleste har nok allerede en sofa i stuen, men noget som kan skabe endnu mere liv, og rent praktisk også en ekstra siddeplads, er en lænestol. Så skal det naturligvis ikke bare være en lille, kedelig lænestol, som også står i mange andre hjem. Det må gerne være en lænestol med noget personlighed, og som nærmest er et lille kunstværk i sig selv. 

Det kan for eksempel være den Lille Petra lænestol, som har en spændende form og et plysset look. Den kan man altså få brugt en masse, fordi det er et komfortabelt møbel, men den giver også noget rigtig flot til selve indretningen. Du kan finde Lille Petra hos Andlight, hvis du tænker, at det er lige netop lænestolen, der mangler for at fuldende din stue.

Lammeskind og tæpper

En detalje, som fungerer rigtig godt i mange stue, og som bidrager til både hygge, tekstur og stil, er selvfølgelig forskellige lammeskind og tæpper.

Hvis man nu har et par stole, som ser lidt kedelige ud, så kan man nemlig hurtigt gøre dem mere iøjnefaldende ved at lægge et dejligt, bamset lammeskind over. Og på samme måde kan tæpper også giver lidt mere liv og tekstur til steder i stuen, hvor der måske ser lidt tomt ud. Så giv den gas med både tæpper og lammeskind - tæpperne kan med fordel have nogle unikke farver eller mønstre, så man rigtigt lægger mærke til dem.

En medrivende bogreol

I rigtig mange stuer vil der også være en bogreol - det vil dog være meget forskelligt, hvor meget den fylder, og hvor meget man har gjort ud af det, da det trods alt også er meget forskelligt, hvor meget mennesker læser. Men fælles for de fleste, uanset hvor meget man læser, er, at man gerne vil have bøgerne stående fremme, fordi det ser flot ud, fylder rummet godt ud - og så virker man da også en smule begavet, hvis man har en bogreol stående.

Er man en af de typer, som har rigtig mange bøger, så kan bogreolen sagtens stå alene. Så skal man måske bare prioritere at finde en bogreol, der ser smart ud - og så er det op til en selv, om man stiller bøgerne ind i alfabetisk rækkefølge, om man sortere efter bogryggens farve eller noget helt tredje. 

Men er man typen, der ikke endnu har den største bogsamling, så må man jo finde på noget andet for at få den til at se ud af mere. Et rigtig smart indretningstip i den forbindelse er, at man starter ud med en stor bogreol - altså en bogreol, der er alt for stor til at rumme alle de bøger, man har.

Men så fylder man ikke alle bøgerne ud med bøger. Man gør i stedet sådan, at der er enkelte rum hist og pist, som har bøger som indhold, og så er der andre af rummene eller hylderne, hvor der eksempelvis står en flot vase, en spændende skulptur eller et billede af et familiemedlem. På den måde får man også lyst til at udforske bogreolen - både bøgerne og alt det andet.

Ampler med planter

Ønsker man mere liv i sin stue, så vil det også give fin mening at få nogle planter ind. Men man er måske ikke den største fan af planter, der blot står i en vase på gulvet? Og det fylder måske også lidt for meget til, at det rent faktisk kan komme til at se stilet ud? Så er det godt, at der findes ampler i mange forskellige varianter, som egner sig perfekt til en spændende indrettet stue.

Ampler er jo typisk en lille krukke eller vaselignende genstand, som så hænger i en snor. Så kan man altså hænge snoren op, hvorend man vil, så planten ikke bare står på jorden men hænger i luften. Når man et sted eller to i stuen har en ampel hængende, så giver det bare liv på en anden måde, end hvis der står en vase i vindueskarmen eller en krukke på stuegulvet. Så undersøg de forskellige slags ampler og find den, der passer allerbedst til din stue og måde at indrette dig på.

Lysestager og fyrfadslys

Det sidste tip, som du kan tage til dig for netop at skabe en mere livlig stue, er at dyrke belysning lidt mere. Ikke så meget i form af lamper, men nærmere i form af lysestager, fyrfadslys og lignende former for levende lys. Levende belysning er nemlig virkelig hyggeligt - selvfølgelig især når man har tændt for det, men det er også meget hyggeligt at se på, selvom der endnu ikke er blevet tilføjet en flamme.

Hvis man vælger at gå vejen med levende lys, så skal man altså bare ud og kigge på de mange muligheder. Der er eksempelvis de meget moderne, snoede lys, som fåes i rigtig mange farver, og som ser meget unikke ud. Ellers kan man også gå med helt almindelige hvide lys, de små fyrfadslys eller bloklys, hvis man også godt kan lide lys, der holder i lang tid.

Og så gælder det naturligvis, at jo flere lys man få placeret rundt omkring, jo bedre er det også. Så på jagt efter lys og så er du ved at være klar til at se din stue i et helt nyt lys - meget mere livlig, medrivende og hyggelig.

Find det du mangler på ampel.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 55 produkter fra mere end 22 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 71 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-18 09:06:21.

4
Produkttyper
55
Produkter
22
Forhandlere
71
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.